Gılnış Çeçen Mantısı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gılnış Çeçen Mantısımantı tarifi - mantı nasıl yapılır - gılnış mantısı - çeçen mantısı Malzemeler: 1,5 su bardağı su 1 yumurta tuz un 1 büyük tavuk göğüsü veya bütün tavuk 5 diş sarımsak 100 gr tereyağı kırmızı toz biber karabiber yoğurt Yapılışı: 1- su, yumurta ve tuzu bir kaba alıyoruz karıştırıyoruz Yavaş yavaş un ilavesi ile sert bir hamur yapıyoruz 15 dakika dinlendiriyoruz 2- hamuru meradane ile 1 cm inceliğince açıyoruz küçük şeritler halinde kesiyoruz parmaklarımızla bastırıp yuvarlıyoruz 3- tavuk haşlanır etleri incecik didilir kenara alınır 4- kaynayan tavuk suyuna mantılar atılır haşlanır servis tabağına süzülerek konur 5- üzerine etler serpiliri sarımsaklar ezilir tavuk suyu ile karıştırılır tereyağı ve pul biberli sos hazırlanır 6- servis yaparken sarımsaklı ve kırmızı biberli sosla ikram edilir Arzu ederseniz yoğurtlada ikram edebilirsiniz… |
|