Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çeçen, gılnış, mantısı

Gılnış Çeçen Mantısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gılnış Çeçen Mantısı



mantı tarifi - mantı nasıl yapılır - gılnış mantısı - çeçen mantısı





Malzemeler:

1,5 su bardağı su

1 yumurta

tuz

un

1 büyük tavuk göğüsü veya bütün tavuk

5 diş sarımsak

100 gr tereyağı

kırmızı toz biber

karabiber

yoğurt




Yapılışı:

1- su, yumurta ve tuzu bir kaba alıyoruz karıştırıyoruz Yavaş yavaş un ilavesi ile sert bir hamur yapıyoruz 15 dakika dinlendiriyoruz

2- hamuru meradane ile 1 cm inceliğince açıyoruz küçük şeritler halinde kesiyoruz parmaklarımızla bastırıp yuvarlıyoruz

3- tavuk haşlanır etleri incecik didilir kenara alınır

4- kaynayan tavuk suyuna mantılar atılır haşlanır servis tabağına süzülerek konur

5- üzerine etler serpiliri sarımsaklar ezilir tavuk suyu ile karıştırılır tereyağı ve pul biberli sos hazırlanır

6- servis yaparken sarımsaklı ve kırmızı biberli sosla ikram edilir Arzu ederseniz yoğurtlada ikram edebilirsiniz…

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.