![]() |
Gılnış Çeçen Mantısı
mantı tarifi - mantı nasıl yapılır - gılnış mantısı - çeçen mantısı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: 1,5 su bardağı su 1 yumurta tuz un 1 büyük tavuk göğüsü veya bütün tavuk 5 diş sarımsak 100 gr tereyağı kırmızı toz biber karabiber yoğurt http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Yapılışı: 1- su, yumurta ve tuzu bir kaba alıyoruz karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un ilavesi ile sert bir hamur yapıyoruz. 15 dakika dinlendiriyoruz. 2- hamuru meradane ile 1 cm. inceliğince açıyoruz küçük şeritler halinde kesiyoruz. parmaklarımızla bastırıp yuvarlıyoruz. 3- tavuk haşlanır. etleri incecik didilir. kenara alınır 4- kaynayan tavuk suyuna mantılar atılır haşlanır servis tabağına süzülerek konur. 5- üzerine etler serpiliri. sarımsaklar ezilir tavuk suyu ile karıştırılır. tereyağı ve pul biberli sos hazırlanır. 6- servis yaparken sarımsaklı ve kırmızı biberli sosla ikram edilir. Arzu ederseniz yoğurtlada ikram edebilirsiniz… |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.