Mantarlı Lazanya |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı LazanyaMantarlı Lazanya tarifi Malzemeler: 1 paket lazanya mantarlı iç: 400 gr mantar 300 gr kıyma 2 adet soğan 1 çay kaşığı : kimyon, tarçın, pulbiber, nane 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz 4 çorba kaşığı sıvıyağ tuz Beşamel sos için: 5 su bardağı süt 3 çorba kaşığı un 70 gr tereyağı 5 çorba kaşığı rendelenmişkaşar peyniri 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat karabiber ve tuz üzerine: rende 1 kase kaşar Yapılışı: mantarları yıkayın incecik doğrayın tencereye sıvı yağı ekleyin ince doğranmış soğanları soteleyin kıymayı ekleyin pişirin fıstık ekleyin biraz daha kavurun mantarları ekleyin 5 dakika pişirin baharatları ve maydanozu ekleyin karıştırın altını kapatın beşamel sos için: Tereyağını eritin unu hafif kavurun süt ilavesi ile karıştırarak pişirin içine kaşar ve muska, tuz karabiberi ekleyin karıştırın Fırın kabını yağlayın Tüm malzeme bitene kadar sırasıyla; lazanya, beşamel sos, ve mantarlı kıymalı harcı yerleştirin en üst kata beşamel sos dökün kat kat üzerine 1 kase rende kaşar serpin önceden ısınmış 180 deecede 40 dakika pişirin |
|