Ayçiçekli Meksika Pizzası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayçiçekli Meksika PizzasıAyçiçekli Meksika Pizzası Tarifi - Ayçiçekli Meksika Pizzası Yapılışı - Meksika Pizzası Nasıl Yapılır - Ayçiçekli Meksika Pizzası Malzemeleri İçindekiler: 1 kg Banvit Kırmızı Dana Kıyma 2 çorba kaşığı zeytinyağı 5 diş sarmısak (dövülmüş) 2 adet orta boy soğan (ince doğranmış) 1 çorba kaşığı hardal tozu 2 adet büyük boy domates (rendelenmiş) 80 ml et suyu 400 gr meksika fasulyesi (süzülmüş) 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber 3 adet pizza tabanı (25 cm çapında) 350 gr eski kaşar peyniri (rendelenmiş) 1 adet kırmızı soğan (piyaz doğranmış) 110 gr ayçiçek çekirdek içi Tarif: • Yağı ısıtın Sarmısak ve soğanları, soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dak soteleyin Kıymayı ekleyin, ezerek ve karıştırarak hafif kahverengi oluncaya kadar pişirin • Hardal tozu, domates, et suyu, fasulye ve toz kırmızıbiberin yarısını katın Hafif ateşte karıştırarak 5 dak daha pişirin • Pizza hamurlarını yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Üzerlerine sırasıyla peynirin yarısını, kıymalı karışımı, kalan peyniri, soğanları ve kalan toz kırmızıbiberi serpin • Önceden ısıtılmış 200°C fırında üzerleri kızarıp, pizza hamurunun kenarları altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 15-20 dak pişirin • Çekirdek içlerini serpin ve dilimleyerek servis yapın |
|