![]() |
Gulab Jamun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gulab JamunGulab Jamun Tarifi - Gulab Jamun Nasıl Yapılır - Gulab Jamun Malzemeleri Gulab Jamun (Hindistan) 1 çay fincanı süt tozu 2 çorba kaşığı irmik 1 çorba kaşığı un 70 gr ![]() 1 çay fincanı süt 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 çorba kaşığı yoğurt 10 adet kakule sıvıyağ şurup için; 1/2 kg ![]() 2,5 çay fincanı su Tencereye toz şekeri koyup suyu ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Süt tozu ile hazırladığınız hamur önce çok yumuşak hatta sıvıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Kıvamına gelmiş hamurdan küçük parçalar koparın, avucunuzda yuvarlayarak küçük toplar yapın ![]() Tavada bol sıvıyağı kızdırın, içine hazırladığınız küçük topları atın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gulab jamun'u yanında vanilyalı dondurma veya kaymak ile servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|