![]() |
Düşbere Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düşbere Tarifiazeri mantısı tarifi - düşbere nasıl yapılır - düşbere yapımı ![]() Malzemeler: Hamuru için: 4 su bardağı un ![]() 1 çay kaşığı tuz ![]() 2 yumurta ![]() 1 su bardağı kadar ılık su ![]() İç harcı için: 250 gr kıyma ![]() 1 tane küçük soğan ![]() 1 çay kaşığı tuz ![]() 1 çay kaşığı karabiber ![]() Sosu için : Yarım su bardağı sıvı yağ ![]() 1 tane ortaboy soğan ![]() 1 yemek kaşığı salça ![]() 1 tatlı kaşığı tuz ![]() Yeteri kadar su ![]() Servis sırasında üstüne serpiştirmek için: kuru yada taze nane ![]() Yapılışı: Un, tuz, yumurta ve su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ![]() ![]() İçi hazırlamak için, kıymaya, soğan, tuz ve karabiberi ekleyip, iyice yoğurun ![]() Dinlenen hamuru 1 mm kalınlığında açın ![]() Açtığınız yufkaları mantı hamuru şeklinde küçük küçük kesin ve hazırladığınız içten koyup üçgen şeklinde iki ucunu birleştirin daha sonra diğer uçlarıda alıp üçgen birleştirdiğiniz ucun tam tersi yönünde birleştirin ![]() Sosunu hazırlamak için küçük doğradığınız soğanı sıvıyağda kavurun,salçayı ilave edin ve karıştırarak 1 dakika kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|