ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Düşbere Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196326)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:33 AM

Düşbere Tarifi
 
azeri mantısı tarifi - düşbere nasıl yapılır - düşbere yapımı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler:

Hamuru için:


4 su bardağı un.

1 çay kaşığı tuz.

2 yumurta.

1 su bardağı kadar ılık su.


İç harcı için:


250 gr kıyma.

1 tane küçük soğan.

1 çay kaşığı tuz.

1 çay kaşığı karabiber.

Sosu için :


Yarım su bardağı sıvı yağ.

1 tane ortaboy soğan.

1 yemek kaşığı salça.

1 tatlı kaşığı tuz.

Yeteri kadar su.


Servis sırasında üstüne serpiştirmek için:


kuru yada taze nane.


Yapılışı:


Un, tuz, yumurta ve su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 15 dakika kadar dinlendirin.

İçi hazırlamak için, kıymaya, soğan, tuz ve karabiberi ekleyip, iyice yoğurun.

Dinlenen hamuru 1 mm kalınlığında açın.

Açtığınız yufkaları mantı hamuru şeklinde küçük küçük kesin ve hazırladığınız içten koyup üçgen şeklinde iki ucunu birleştirin daha sonra diğer uçlarıda alıp üçgen birleştirdiğiniz ucun tam tersi yönünde birleştirin.

Sosunu hazırlamak için küçük doğradığınız soğanı sıvıyağda kavurun,salçayı ilave edin ve karıştırarak 1 dakika kadar kavurun.Daha sonra su ve tuzunu ekleyip kaynatın.Kaynamaya başladıktan sonra düşbereleri boşaltın,birbirine yapışmamsı için ara ara karıştırın.Pişen düşbereler suyun yüzüne çıkacaktır.Sıcak servis edin ve servis sırasında üzerine ister kuru ister taze nane serpiştirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.