Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
isviçre, mereng, usulü

İsviçre Usulü Mereng

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İsviçre Usulü Mereng



İsviçre Usulü Mereng Tarifi - İsviçre Usulü Mereng Nasıl Yapılır - İsviçre Usulü Mereng Malzemeleri
İsviçre Usulü Mereng


3 yumurtanın akı

175 gr (3/4 su bardağı) toz şeker


Büyük bir kasede, yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz 2 çorba kaşığı şeker katıp, 1 dakika, sert ve parlak olana kadar dövünüz (Kaseyi ters yüz çevirdiğinizde, yumurta akı dökülmemelidir)

Büyük bir madeni kaşıkla, kalan şekeri yavaşça, yumurta akına katarak, merenginizi dilediğiniz zaman kullanınız


Not: isviçre usulü mereng, kabuk yapımında kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.