ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İsviçre Usulü Mereng (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196116)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:08 AM

İsviçre Usulü Mereng
 
İsviçre Usulü Mereng Tarifi - İsviçre Usulü Mereng Nasıl Yapılır - İsviçre Usulü Mereng Malzemeleri
İsviçre Usulü Mereng


3 yumurtanın akı

175 gr (3/4 su bardağı) toz şeker


Büyük bir kasede, yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz. 2 çorba kaşığı şeker katıp, 1 dakika, sert ve parlak olana kadar dövünüz. (Kaseyi ters yüz çevirdiğinizde, yumurta akı dökülmemelidir.)

Büyük bir madeni kaşıkla, kalan şekeri yavaşça, yumurta akına katarak, merenginizi dilediğiniz zaman kullanınız.


Not: isviçre usulü mereng, kabuk yapımında kullanılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.