![]() |
Sebzeli Güveç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli GüveçMalzemeler: 2 Havuç 2 Büyük Patates 2 Kırmızı Dolmalık Biber 2 Sarı Dolmalık Biber 2 Kabak 2-3 Diş Sarmısak Kızartmalık Yağ 1 Limon 8 Çorba Kaşığı Sirke 8 Çorba Kaşığı Zeytinyağı Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI : Patates ve havuçların kabuklarını soyup yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biberleri yıkayıp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra altı dilime böün ![]() ![]() ![]() Büyük bir tavada yağı kızdırıp sebzeleri sarmısakla birlikte hafifçe kavurun ![]() ![]() Limonun suyunu sıkın ![]() ![]() ![]() ![]() Sebzeli güveci servis yapmadan önce dilediğiniz gibi şekiilendirin ![]() ![]() Kalorili yemeklerden kaçınanlar güvece katılan sebzeleri farklı şekillerde pişirebilirler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|