ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sebzeli Güveç (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196097)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:12 AM

Sebzeli Güveç
 
Malzemeler:
2 Havuç

2 Büyük Patates

2 Kırmızı Dolmalık Biber

2 Sarı Dolmalık Biber

2 Kabak

2-3 Diş Sarmısak

Kızartmalık Yağ

1 Limon

8 Çorba Kaşığı Sirke

8 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI :

Patates ve havuçların kabuklarını soyup yıkayın. Havuçları uzunlamasına dörde bölün. Patatesleri yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Her ikisini tuzlu suda 4 dakika kadar başlayın. Patatesleri sudan çıkarıp süzülmesini bekleyin.

Biberleri yıkayıp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra altı dilime böün. Kabağı iyice yıkayıp ince dilimler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup dilimleyin.

Büyük bir tavada yağı kızdırıp sebzeleri sarmısakla birlikte hafifçe kavurun. Sonra fazla derin olmayan bir servis tabağının içine yan yana yerleştirin.

Limonun suyunu sıkın. Bir kasede limon suyu, sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerinde gezdirin. Sebzeli güvecin üzerini örterek bir gece buzdolabında bekletin.

Sebzeli güveci servis yapmadan önce dilediğiniz gibi şekiilendirin. Dilerseniz farklı baharatlarla tatlandırın.

Kalorili yemeklerden kaçınanlar güvece katılan sebzeleri farklı şekillerde pişirebilirler. Örneğin sebzeleri haşlayabilirsiniz veya bir güveç kabına alıp fırında pişirebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.