Zahter |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zahterkahvaltılık tarifleri - zahteri tarifi - zahter nasıl yapılır Malzemeler 1,5 çay bardağı karpuz çekirdeği (çekilmiş) 2 çay bardağı susam 2,5 çay bardağı sarı leblebi (çekilmiş) 1 çorba kaşığı diş kekik(çekilmemiş kekik) 1,5 çorba kaşığı pul biber (arzuya göre acı) 1 çorba kaşığı tuz (Silme,azaltabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı sumak ![]() Hazırlanışı Susamı küçük bir teflon tavaya alıyoruz,kavuruyoruz ve soğutuyoruz Diğer yandan elektrikli kahve değirmeninden sıra ile karpuz çekirdeğini,sarı leblebiyi geçiriyoruz Çekilmiş ölçüleri elde ediyoruz Bu arada ben bu 2 malzemeyi tel süzgeçle eliyorum Yani tam toz haline getiriyorum![]() Tüm malzemeyi bir kaba alıyoruz İyice harmanlıyoruz( Fotoğraf çekiminde sumak eklemeyi unutmuşum ayrıca ekledim )Ekmeğiniz önce zeytinyağına ardından zahtere batırarak kahvaltılarda zevkle tüketebilirsiniz ![]() Zahteri ortadoğuya ait bir kahvaltılıktır ve son derece besleyicidir Baharat severlerin ve değişik kahvaltılık arayanların vazgeçemeyeceği bir tat…Buzdolabında kavanozda saklayabilirsiniz ![]() Not:Bu tarif evimizdeki damak zevkine göre hazırlandı Hangi baskın baharat tadını almak istiyorsanız artırabilirsiniz![]() Afiyet olsun ![]() Keriman Diril |
|
|
|