Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aşi, hamur

Hamur Aşi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur Aşi



HAMUR AŞI


İçindekiler: Kişi başına 150g koyun eti, 35g buğday unu, yumurta, 10g yağ, 20g maydanoz, kuru nane, karabiber ve tuz


Yapılışı: Bulyon hazırlanır Kıyma yapılmış ete kuru soğan ve baharat koyularak karıştırılır Küçük köfteler hazırlanır Ayrı tencerede kuru fasulye pişirilir Una yumurta, tuz, ve tuz katıp hamur yapılır Sonra 1mm kalınlığında yayılır ve üzerine bol un koyulup birkaç kat katlanır Bıçakla 1mm eninde bant şeklinde kesilip bir az kurutulur Bulyon yeniden ocağa koyularak kaynatılır Sonra köfteleri üzerine döküp tekrar kaynatılırBir az sonra pişmiş kuru fasulye ve kesilmiş hamur içine dökülür,hazır oluncaya kadar pişirilirYemek ocaktan alındığında tuzlanır ve üzerine çok küçük doğranmış sebze atılır Sofraya verilirken üzerine kuru nane atılır ve yanına ayrıca kapta üzüm sirkesi koyulur


Afiyet olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.