ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hamur Aşi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196062)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:17 AM

Hamur Aşi
 
HAMUR AŞI


İçindekiler: Kişi başına 150g koyun eti, 35g buğday unu, yumurta, 10g yağ, 20g maydanoz, kuru nane, karabiber ve tuz


Yapılışı: Bulyon hazırlanır. Kıyma yapılmış ete kuru soğan ve baharat koyularak karıştırılır. Küçük köfteler hazırlanır. Ayrı tencerede kuru fasulye pişirilir. Una yumurta, tuz, ve tuz katıp hamur yapılır. Sonra 1mm kalınlığında yayılır ve üzerine bol un koyulup birkaç kat katlanır. Bıçakla 1mm eninde bant şeklinde kesilip bir az kurutulur. Bulyon yeniden ocağa koyularak kaynatılır. Sonra köfteleri üzerine döküp tekrar kaynatılır.Bir az sonra pişmiş kuru fasulye ve kesilmiş hamur içine dökülür,hazır oluncaya kadar pişirilir.Yemek ocaktan alındığında tuzlanır ve üzerine çok küçük doğranmış sebze atılır. Sofraya verilirken üzerine kuru nane atılır ve yanına ayrıca kapta üzüm sirkesi koyulur.


Afiyet olsun!


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.