Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayva, balkabağı, elma, kızartmaları

Balkabağı Ayva Ve Elma Kızartmaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabağı Ayva Ve Elma Kızartmaları



Kızartma Yapılışı - Elma Kızartmaları Nasıl Yapılır - Balkabağı Ayva Kızartması Malzemeleri


Malzemeler


* 250 gr Balkabağı

* 1 adet iri boy Ayva

* 2 adet Elma

* 2 çorba kaşığı Mısır Unu

* 1 çorba kaşığı Hindistan Cevizi

* 2 çorba kaşığı dövülmüş Antep Fıstığı

* 1 çorba kaşığı Un

* 2 çorba kaşığı Haşhaş tohumu

* 2 adet Yumurta

* Tuz

* Karabiber

* Üzerine :

* eritme Kaşar Peyniri

* Kızartmak İçin :

* Sıvı Yağ

*

* 5-6 Kisilik

* Mutfak: Belirsiz



Hazırlanışı

Balkabağı, elma ve ayvanın kabuklarını soyup, halka şeklinde doğrayın Hafif yumuşayana kadar haşlayın ve suyunu süzün Derin bir kasede mısır unu, hindistancevizi, antepfıstığı, un ve haşhaş tohumunu karıştırın Ayrı bir kasede yumurtayı çırpın Balkabağı ve meyveleri önce yumurtaya daha sonra unlu karışıma bulayıp kızgın sıvıyağda önlü arkalı kızartın Kağıt peçete üzerinde fazla yağı süzüldükten sonra servis tabağına alın Eritme peynirini benmari usulü eritin ve meyvelerin üzerine gezdirip servis yapın Not: Arzu ederseniz kızartmaları, sarımsaklı yoğurtla da yiyebilirsiniz


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.