ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balkabağı Ayva Ve Elma Kızartmaları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=196057)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:18 AM

Balkabağı Ayva Ve Elma Kızartmaları
 
Kızartma Yapılışı - Elma Kızartmaları Nasıl Yapılır - Balkabağı Ayva Kızartması Malzemeleri


Malzemeler


* 250 gr Balkabağı

* 1 adet iri boy Ayva

* 2 adet Elma

* 2 çorba kaşığı Mısır Unu

* 1 çorba kaşığı Hindistan Cevizi

* 2 çorba kaşığı dövülmüş Antep Fıstığı

* 1 çorba kaşığı Un

* 2 çorba kaşığı Haşhaş tohumu

* 2 adet Yumurta

* Tuz

* Karabiber

* Üzerine :

* eritme Kaşar Peyniri

* Kızartmak İçin :

* Sıvı Yağ

*

* 5-6 Kisilik

* Mutfak: Belirsiz



Hazırlanışı

Balkabağı, elma ve ayvanın kabuklarını soyup, halka şeklinde doğrayın. Hafif yumuşayana kadar haşlayın ve suyunu süzün. Derin bir kasede mısır unu, hindistancevizi, antepfıstığı, un ve haşhaş tohumunu karıştırın. Ayrı bir kasede yumurtayı çırpın. Balkabağı ve meyveleri önce yumurtaya daha sonra unlu karışıma bulayıp kızgın sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Kağıt peçete üzerinde fazla yağı süzüldükten sonra servis tabağına alın. Eritme peynirini benmari usulü eritin ve meyvelerin üzerine gezdirip servis yapın. Not: Arzu ederseniz kızartmaları, sarımsaklı yoğurtla da yiyebilirsiniz.


Afiyet Olsun.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.