Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lokumlu, pilav

Lokumlu Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lokumlu Pilav



Lokumlu Pilav Tarifi - Lokumlu Pilav Yapılışı - Lokumlu Pilav Nasıl Yapılır - Lokumlu Pilav Malzemeleri

Malzemeler :


2,5 Su B Söke Un

2 Yumurta

1 Tatlı K Tuz

Alabildiği Kadar Su


Üzeri İçin:

2 Çorba K Tereyağı

300 Gr Kıyma

Tuz

Karabiber


Hazırlanışı :


Karıştırma kabına unu alın Tuzunu atın Yumurtaları kırın Yeteri kadar su ilave edin İyice yoğurarak sert kıvamda bir hamur elde edin Elde ettiğiniz hamuru tezgaha alın ve unlayarak merdane yardımıyla açın İnce bir hamur elde edince, ince aralıklı hamur kesme aletiyle erişte gibi kesin


Bıçakla bu sefer diğer yönden keserek küçük küp küp hamurlar elde edin Tuzlu kaynar suya atın ve haşlayın Ayrı bir tavada tereyağını eritin Kıymayı kavurun Tuzunu ve karabiberini ekleyin Haşlanan hamuru servis tabağına alın Kavrulan kıymayı da üzerine alın Kenarlarını maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.