![]() |
Bulgur Mantısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bulgur Mantısıbulgur mantısı nasıl yapılır - bulgurlu mantı - mantı tarifleri - bulgur mantısı yapımı Malzemeler, 1 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı un 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 1 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı nane 2 diş sarımsak 2 su bardağı yoğurt Damak tadınıza göre tuz, karabiber Hazırlanışı, Bulguru derin kaba alıp üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyin ![]() Bulgur kabarana kadar bekletin ![]() Tuz, karabiber, unu bulgura ilave edip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun ![]() Bulgur hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin ![]() Derin bir tencereyi kaynar suyla doldurup bulgurları içine ekleyin ![]() 10 dakika haşlayıp bulgurları tencereden alıp servis tabağına dizin ![]() Sarımsakların kabuğunu soyup rendeleyin ve yoğurtla karıştırın ![]() Sarımsaklı yoğurdu bulgurların üzerinde gezdirin ![]() Küçük bir tavada yağı kızdırıp salça, nane, pul biberi ilave edip bir iki dakika pişirin ![]() Salçalı sosu bulguların üzerine dökün ![]() |
![]() |
![]() |
|