![]() |
Bulgur Mantısı
bulgur mantısı nasıl yapılır - bulgurlu mantı - mantı tarifleri - bulgur mantısı yapımı
Malzemeler, 1 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı un 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 1 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı nane 2 diş sarımsak 2 su bardağı yoğurt Damak tadınıza göre tuz, karabiber Hazırlanışı, Bulguru derin kaba alıp üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyin. Bulgur kabarana kadar bekletin. Tuz, karabiber, unu bulgura ilave edip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Bulgur hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin. Derin bir tencereyi kaynar suyla doldurup bulgurları içine ekleyin. 10 dakika haşlayıp bulgurları tencereden alıp servis tabağına dizin. Sarımsakların kabuğunu soyup rendeleyin ve yoğurtla karıştırın. Sarımsaklı yoğurdu bulgurların üzerinde gezdirin. Küçük bir tavada yağı kızdırıp salça, nane, pul biberi ilave edip bir iki dakika pişirin. Salçalı sosu bulguların üzerine dökün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.