Şalgam Yemeği |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şalgam YemeğiŞalgam Yemeği Tarifi - Şalgam Yemeği Nasıl Yapılır - Şalgam Yemeği Malzemeleri Şalgam Yemeğ iMalzemeler: 3-4 adet şalgam (yarım kilo) 1 baş orta boy soğan 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı bulgur yarım bardak haşlanmış nohut 3 yemek kaşığı zeytinyağı 3/4 bardak sıcak su tuz, karabiber, kırmızı biber İnce doğranmış maydanoz Yapılışı: Soğanı doğranıp yağla birlikte tencereye koyup, çevirin Salça ekleyin Bir, iki kere daha çevrildikten sonra, nohutu ve bulguru katın Diğer tarafta, şalgamları soyup, fazla ince olmayacak şekilde yuvarlak doğrayın Tencereye ekleyin Suyunu koyup kapağını kapatın, şalgamlar yumuşayana kadar pişirin Piştikten sonra bekletmeden tüketin Üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin, yogurtla servis yapın Afiyet olsun… |
|