Keleçoş |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
KeleçoşKeleçoş Tarifi - Keleçoş Nasıl Yapılır - Keleçoş Malzemeleri Keleçoş MALZEMELER · 1 su bardağı bulgur · 1 su bardağı nohut · 1 kg kuru soğan · 2 kaşık tereyağı · 100 gr Kıyma · tuz · karabiber · nane · 4 su bardağı et suyu Keleçoş tarifi Soğan doğranır tereyağında kavrulur Haşlanmış nohut et suyu ilave edilir Kaynamaya bırakılır Kıyma tuz karabiber ile yoğrulur Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır Tencereye ilave edilir Bulgur konur 10-15 dakika kaynadıktan sonra ocaktan indirilir İnce kıyılmış taze soğanla yoğurt ilave edilir Üzerine kızdırılmış naneli yağ gezdirilir |
|