![]() |
Etli Kuru Sebzeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Kuru SebzelerEtli Kuru Sebzeler Tarifi - Etli Kuru Sebzeler Nasıl Yapılır - Etli Kuru Sebzeler Malzemeleri ETLİ KURU SEBZELER MALZEMELER : * 2 bardak kuru sebze(Baklagiller) * 500 gr kuşbaşı et(Koyun,süt danası) * 2 soğan * 2 kaşık yağ * 2-3 domates veya 1 kaşık salça * Tuz ETLİ KURU SEBZELER tarifi 1— Baklagiller akşamdan ayıklanıp yıkanır ![]() 2— Ertesi gün yarı pişmiş haşlanır ![]() 3— ince doğranmış soğan ve et yağ ile kavrulur ![]() doğranmış domates veya salça konup karıştırılır ![]() 4— Su konup pişirilir ![]() 5— Süzülmüş kuru sebze ile üzerini geçmeden su ilâve edilip pişirilir ![]() 6— Ateşten alınmadan 5-10 dakika evvel tuz konur ![]() |
![]() |
![]() |
|