ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Kuru Sebzeler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195893)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:46 AM

Etli Kuru Sebzeler
 
Etli Kuru Sebzeler Tarifi - Etli Kuru Sebzeler Nasıl Yapılır - Etli Kuru Sebzeler Malzemeleri



ETLİ KURU SEBZELER


MALZEMELER :


* 2 bardak kuru sebze(Baklagiller)

* 500 gr kuşbaşı et(Koyun,süt danası)

* 2 soğan

* 2 kaşık yağ

* 2-3 domates veya 1 kaşık salça

* Tuz






ETLİ KURU SEBZELER tarifi


1— Baklagiller akşamdan ayıklanıp yıkanır.

2— Ertesi gün yarı pişmiş haşlanır.(Mercimek

3— ince doğranmış soğan ve et yağ ile kavrulur.

doğranmış domates veya salça konup karıştırılır.

4— Su konup pişirilir.(2 bardak su)

5— Süzülmüş kuru sebze ile üzerini geçmeden su

ilâve edilip pişirilir.

6— Ateşten alınmadan 5-10 dakika evvel tuz konur.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.