![]() |
Milföy Mantı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milföy Mantımilföylü tarifler - mantı tarifleri - milföyle mantı nasıl yapılır ![]() Milföy mantı malzemeleri 1 paket milföy hamuru 100 gr kıyma 1 soğan tuz karabiber Üzeri için 30 gr tereyağı 1 su bardağı yoğurt 2 diş sarımsak toz kırmızıbiber Milföy mantı hazırlanışı Soğanı temizleyip kıyın ![]() Kıymayı soğan, tuz, karabiber ilave ederek yoğurun ![]() Milföy hamurlarını tepsiye yerleştirin ![]() Yumuşadığında bir milföyü önce dört eşit parçaya sonra da her parçayı tekrar dört eşit parçaya kesin ![]() Her parçaya nohut büyüklüğünde kıyma harcı yerleştirin ![]() Hamurun dört ucunu bir araya getirerek kapatın ve yuvarlayın ![]() Yağlanmış fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirin ![]() Üzerleri kızarana kadar fırında pişirin ![]() Sarımsakları soyup ezin ![]() Yoğurdu sarımsak ve tuz ile çırpın ![]() Fırından çıkardığınız mantıları servis tabağına alın üzerine yoğurt ilave edin ![]() Tereyağını eritip toz kırmızıbiberi ekleyin ![]() Mantının üzerine gezdirerek sıcak servis yapın ![]() Milföy mantı artık hazır, afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|