![]() |
Vejetaryen Güveç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen GüveçVejetaryen Güveç Tarifi - Vejetaryen Güveç Yapılışı Malzemeler: 100 gram patates 75 gram fasulye 75 gram havuç 25 gram kırmızı biber 100 gram kabak 250 gram patlıcan 250 gram domates 5 adet arpacık soğan 2 diş sarımsak 75 gram yağ Yeteri kadar tuz 3 gram sarımsaklı çeşni (hazır toz) 3 gram sebzeli çeşni (hazır toz) 3 gram tavuk suyu Hazırlanışı: 75 gram yağda soğan ve sarımsakları pembeleşinceye kadar kavurun ![]() Ardından domatesi ekleyin ve 5 dakika kavurduktan sonra, patatesleri ve havuçları ilave edin ![]() Bunları da 5 dakika süreyle kavurun ![]() Kabak, kırmızı biber, ve fasulyeyi ekleyin ![]() Bir 5 dakika daha kavurun ve son olarak patlıcanı katın ![]() Tuzu ve baharatları serptikten sonra, suyu boşaltın ![]() 20 dakika süreyle kısık ateşte pişirmeye bırakın ![]() |
![]() |
![]() |
|