Taze Baharatlı Lokma |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Baharatlı LokmaTaze Baharatlı Lokma Tarifi - Taze Baharatlı Lokma Yapılışı - Taze Baharatlı Lokma Nasıl Yapılır - Oktay Usta Taze Baharatlı Lokma Malzeme Listesi 2 Su B Un 1 Pk Yaş Maya 1 Tutam Taze Nane 1 Tutam Taze Dereotu 1 Tutam Maydanoz Kırmızı Biber Pul Biber Karabiber Tuz Şeker Su Sos İçin: Yoğurt Mayonez Sarımsak Hazırlanışı: Sosu İçin: Karıştırma kabına sarımsakları rendeliyoruz Üzerine yoğurt ve mayonezi ilave edip karıştırıyoruz Karıştırma kabına şeker, tuz ve unu koyuyoruz Ortasını havuz şeklinde açıyoruz Yaşmayayı koyup ortasından yoğuruyoruz Su ilavesi yaparak hafif cıvık olacak şekilde hamur yapıyoruz Nane, dereotu ve maydanozu ince ince doğrayıp hamura ilave ediyoruz Baharatlarını da koyup karıştırıyoruzTencereye sıvıyağını döküyoruzLokmalardan çorba kaşığıyla alıyoruz Sıvıyağın içerisine atıp kızartıyoruz Kızarttığımız lokmaları servis tabağına alıyoruz Sosumuzu da çukur bir kasenin içerisine alıp lokmalarla birlikte servis ediyoruz |
|