![]() |
Patatesli Frankfurter |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesli FrankfurterMALZEMELER 3 adet Frankfurter veya sucuk da olabilir (Frankfurter, Almanların en meşhur sosis türüdür) 1 yemek kaşığı margarin 2 adet orta boy soğan (ince halka şeklinde doğranacak) 1 adet yeşil dolmalık biber (halka şeklinde doğranacak) 1 adet kırmızı dolmalık biber (halka şeklinde doğranacak) 2 adet orta boy domates (tavla zarı şeklinde küp küp doğranacak) 2 diş dövülmüş sarmısak 1 yemek kaşığı domates salçası 5 adet orta boy patates 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Önce soğanları ince halkalar halinde dilimleyelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tarafta da patatesleri tuzlu suda çok fazla olmamak şartıyla, yumuşayıncaya kadar haşlayalım ![]() ![]() En az 2 cm kalınlığında iri iri doğradığımız sosis ya da sucukları kaynayan soslu suyun içine aktaralım ![]() Sıcak olarak servise sunalım ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|