Diş Buğdayı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Diş BuğdayıDiş buğdayı Nasıl Yapılır - Kolay Diş Buğdayı Tarifi - Diş Buğdayı Tarifi - Diş Buğdayı Hakkında Malzemeler 750 gr aşurelik buğday 250 gr nohut 250gr pudra şekeri (250 gr ),100 gr dövülmüş fındık içi 200 gr iri dövülmüş ceviz 100 kuru üzüm Bir paket hindistan cevizi 200 gr kayısı kurusu Üzerini süslemek için: Renkli hazır şekerler Yapılışı 1 gece önceden ıslatılmış nohutlar yıkanır, tuz atılır, bol suda iyice yumuşayana kadar haşlanır ve suyu süzülür Yine 1 gece önceden ıslatılmış buğday yıkanır, suyunu taneleri diri kalacak biçimde haşlanır Sonra kayısılar küçük küçük doğranır Kuru üzüm yıkanır temizlenir Fındıkları ister dövün Sonra pudra şekeri hariç tüm malzemeleri büyük bir kabın içine koyularak karıştırılır Pudra şekerinin önce yarısı eklenip karıştırılır Sonra kaselere koyarak servis yapın Ama servisi yaparken üzerini süsleme şekerleri ve hindistan cevizi ile süsleyin![]() Afiyet olsun… Alıntıdır |
|
|
|