Flaman Usulü Havuç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Flaman Usulü Havuçbelçika usulü havuç tarifi - ben mari usulü havuç nasıl yapılır - soğanlı havuç kızartmasıMalzemeler: 600 gr taze havuç (yıkanıp, kazınmış ve iri dilimlenmiş) 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı 1 küçük soğan (çok ince doğranmış) 1 çorba kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1-2 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Tarifi: Orta boy bir tencereye yarıya kadar su koyunuz Bir kaba havuçları koyup tencereye oturtunuz Üstüne bir kapak kapayıp orta ateşte kaynayan suyun buharı ile (Ben Mari usulü) havuçları 12-20 dakika, yumuşayıncaya kadar pişiriniz![]() Başka bir tencerede, tereyağı hafif ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanları ekleyip 5-6 dakika, soğanlar yumuşayıncaya kadar kızartınız Şekeri koyunuz Devamlı karıştırarak 2-3 dakika, karışım hafif altın sarısı olana kadar pişirmeye devam ediniz![]() Tuzu, biberi, limon suyunu, maydanozu ve havuçları ekleyip iyice karıştırınız ![]() Tencereyi ateşten alıp havuçları servis tabağına koyarak servis ediniz ![]() Not: Flaman usulü havuç kış sofralarınızı süsleyecek değişik bir Belçika yemeğidir ![]() alıntı |
|
|
|