Bulgurlu Pazı Sarması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Pazı SarmasıMALZEMELER * 2 Demet Pazı * 500 gr Orta Yağlı Kıyma * 2 Yemek Kaşığı Salça * Yarım Demet Maydanoz * 2 Kahve Fincanı Pilavlık Bulgur * 2 Adet Soğan * 3 Yemek Kaşığı Margarin * Yeteri kadar tuz, karabiber YAPILIŞI * Bulguru yıkayıp biraz bekletin Soğanı ve maydanozu ince kıyın Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun * Pazıların saplarını kesip kaynar tuzlu suda bir taşım kaynatıp süzün Yapraklara yeteri kadar harç koyup sarın Tencereye dizin * Üzerine bir tabak kapatın 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip önce harlı daha sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin |
|