![]() |
Bulgurlu Pazı Sarması
MALZEMELER
* 2 Demet Pazı * 500 gr Orta Yağlı Kıyma * 2 Yemek Kaşığı Salça * Yarım Demet Maydanoz * 2 Kahve Fincanı Pilavlık Bulgur * 2 Adet Soğan * 3 Yemek Kaşığı Margarin * Yeteri kadar tuz, karabiber YAPILIŞI * Bulguru yıkayıp biraz bekletin. Soğanı ve maydanozu ince kıyın. Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun. * Pazıların saplarını kesip kaynar tuzlu suda bir taşım kaynatıp süzün. Yapraklara yeteri kadar harç koyup sarın. Tencereye dizin. * Üzerine bir tabak kapatın. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip önce harlı daha sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.