Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, lahana

Lahana Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lahana Dolması



Lahana Dolması Tarifi - Lahana Dolması Nasıl Yapılır - Lahana Dolması Malzemeleri


Malzemeler:


1 adet küçük boy lahana

1 tatlı kaşığı tuz

1 litre su


İçi harcı için:


2 adet orta boy kuru soğan

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1,5 su bardağı pirinç

2 tatlı kaşığı çam fıstığı

3 tatlı kaşığı kuş üzümü

1 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı yenibahar

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tarçın

Tuz

İsteğe göre dereotu ve maydanoz


Yapılışı:


1- Lahana yapraklarını haşlayacağınız tencereye suyu koyun ve kaynatın, kaynarken içerisine tuzu ekleyin

2- Lahanayı yapraklarına ayırın ve yumuşayana kadar (yaklaşık 3-4 dakika) kaynayan suda haşlayın Haşlanan lahana yapraklarını süzün ve soğumasını bekleyin

3- Pirinci 1-2 su yıkadıktan sonra süzün Soğanları soyun ve ince ince kıyın, başka bir tencereye yağı ve soğanları alarak 1 dakika kavurun, kavrulan soğanların üzerine çam fıstığını ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun

4- Pembeleşen soğanların içine pirinci ekleyin ve kavurmaya devam edin Son olarak içine baharatları ve kuş üzümünü ekleyerek 2 su bardağı kaynar su ekleyin Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin

5- Lahana yapraklarını büyüklüğüne göre 2 parçaya bölün, düzgün sarılabilmesi için ana damarı kesin

6- Lahana yapraklarından tencerenin dibi için biraz ayırın Hazırladığınız yapraklara 1 tatlı kaşığı harç koyarak sarın Yaprak yada harç bitene kadar aynı işlemi yapın

7- Dolma tenceresinin dibine ayırdığınız lahana yapraklarını döşeyin Dolmaları sıkı sıkı tencereye dizin Sarma işlemi bitince üzerine ters çevirerek porselen bir tabak kapatın

8- Dolmayı pişirmek için su kaynatın Suya biraz tuz, biraz şeker ve yarım limon suyu ekledikten sonra tencerenin yanından dolmanın üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su ilave edin

9- Önce orta ateşte, su kaynadıktan sonra kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak yaklaşık 40 dakika pişirin Soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.