Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erikli, sarma, yaprak

Erikli Yaprak Sarma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erikli Yaprak Sarma



Yaprak Sarma - Yaprak Sarması Tarifi - Erikli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır


Malzemeler:


2 su bardağı pirinç

Yarım kilo soğan

2 yemek kaşığı çam fıstığı

2 yemek kaşığı kuş üzümü

3 yemek kaşığı toz şeker

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

300 gram taze asma yaprağı

1 adet limon suyu

Tuz karabiber

Baharat tarçın

1 kase yeşil erik


Hazırlanışı:


Asma yapraklarını kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzün Soğanı ince kıyın Yağı tencerede kızdırıp, soğan ve fıstıkları ekleyip kavurun Pirinci yıkayıp soğana ekleyin Fıstıklar hafif pembeleşince üzümü, tuz ve şekeri katın Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp, minik minik doğrayın


Pirince katıp üzerini örtünceye kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin Ateşten alıp kıyılmış maydanoz, nane ve dereotunu katın Baharat ve limon suyunu ekleyip, karıştırın Yaprakların tüylü yüzüne kafi miktarda iç koyup fazla sıkıştırmadan uzun olacak şekilde sarın


Tencereye dizip, dolmaların kararmaması için üzerini yaprakla kapatın Üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirin Tencerede soğutup, servis tabağına alın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.