ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Erikli Yaprak Sarma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195581)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:57 AM

Erikli Yaprak Sarma
 
Yaprak Sarma - Yaprak Sarması Tarifi - Erikli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır


Malzemeler:


2 su bardağı pirinç

Yarım kilo soğan

2 yemek kaşığı çam fıstığı

2 yemek kaşığı kuş üzümü

3 yemek kaşığı toz şeker

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

300 gram taze asma yaprağı

1 adet limon suyu

Tuz karabiber

Baharat tarçın

1 kase yeşil erik


Hazırlanışı:


Asma yapraklarını kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzün. Soğanı ince kıyın. Yağı tencerede kızdırıp, soğan ve fıstıkları ekleyip kavurun. Pirinci yıkayıp soğana ekleyin. Fıstıklar hafif pembeleşince üzümü, tuz ve şekeri katın. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp, minik minik doğrayın.


Pirince katıp üzerini örtünceye kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin. Ateşten alıp kıyılmış maydanoz, nane ve dereotunu katın. Baharat ve limon suyunu ekleyip, karıştırın. Yaprakların tüylü yüzüne kafi miktarda iç koyup fazla sıkıştırmadan uzun olacak şekilde sarın.


Tencereye dizip, dolmaların kararmaması için üzerini yaprakla kapatın. Üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirin. Tencerede soğutup, servis tabağına alın.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.