Erikli Yavan Sarma |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erikli Yavan SarmaYavan Sarma - Erikli Sarma - Yalancı Sarma Sarma Tarifi - Sarma Yapılışı - Yaprak Sarması Malzemeler Yarım kg taze asma yaprağı 1 adet kuru soğan 1,5 su bardağı aşurelik yarma 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı kuru nane 10-15 dal dereotu 10-15 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz 15-20 adet kuru erik Tarifi Yapraklar az haşlanır, soğumaya bırakılır İç hazırlanır; yarma haşlanır, üzerine erik dışındaki tüm malzeme doğranarak eklenir ve karıştırılır Sonra asma yaprağının damarlı kısmının geniş kenarına iç konur Sağdan ve soldan kapattıktan sonra sıkı rulo yapılır Sarmaların hepsi bu şekilde hazırlanır Tencereye aralarına kuru erik bırakarak dizilir Üzerine 2 su bardağı kadar su eklenir Kapaklı olarak orta ateşte 30-35 dakika pişirilir alıntı |
|