Ermenek Dolması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ermenek DolmasıDolma Tarifi - Ermenek Dolması Nasıl Yapılır - Karaman Dolması MALZEMELER Domates 3 orta boy Yeşil biber 1 orta boy Patlıcan 1 küçük boy Maydanoz 1/2 demet Reyhan (taze) 3-4 dal Soğan 1 küçük boy Kıyma (orta yağlı) 1+1/4 su bardağı Duru Pilavlık Bulgur 3/4 su bardağı Tereyağı (erimiş) 4 yemek kaşığı Tuz 2 tatlı kaşığı Su 2 su bardağı Porsiyon Adedi: 4-6 YAPILIŞI Sebzeler yıkanır ve ayıklanır Domateslerin kabuğu soyulur, soğan soyulur ve yıkanır Soğan,biber ve domatesler küçük küçük doğranır Maydanoz ve reyhan ince ince kıyılır Kıyma, bulgur, soğan, domates, biber, yağ, tuz, maydanoz ve reyhan iyice karıştırılır Tencereye 2 su bardağı su konur ve kaynamaya bırakılır NOT: Karamanın Ermenek ilçesinde yaygındır alıntı |
|