Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, etli, şalgam

Etli Şalgam Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Şalgam Dolması



MALZEMELER

Sogan 2 orta boy 150 gram

Maydanoz 1/2 demet 30 gram

Pirinç 1/3 su bardagi 60 gram

Kiyma (orta yagli) 1 1/2 su bardagi 250 gram

Salça 1 yemek kasigi 10 gram

Tuz 2 tatli kasigi 12 gram

Kara biber 1/2 tatli kasigi 1 gram

Kirmizi biber 1/2 tatli kasigi 1 gram

Nane 2 yemek kasigi 26 gram

Su 2 su bardagi 400 gram

Margarin 1 yemek kasigi 10 gram

YAPILIŞI


Sebzeleri yika Sogani soy, yika, ince ince dogra Maydanozu yika, ayikla,

ince ince kiy Pirinci yika, süz Sogan, maydanoz, pirinç, kiyma, salça, 1

tatli kasigi tuz, baharat, nane, 1/4 su bardagi su ve yag ile iyice karistir

Salgamlarin kabugunu soy, içlerini kenar kalinligi 3-4 milimetre kalacak

sekilde oy ve hazirlanan içle doldur Tencereye, açik kisimlari üste gelecek

sekilde diz

Kalan suyu ve tuzu koy Salgam ve pirinçler yumusayincaya degin,

yaklasik 50 dakika pisir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.