![]() |
Etli Şalgam Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Şalgam DolmasıMALZEMELER Sogan 2 orta boy 150 gram Maydanoz 1/2 demet 30 gram Pirinç 1/3 su bardagi 60 gram Kiyma (orta yagli) 1 1/2 su bardagi 250 gram Salça 1 yemek kasigi 10 gram Tuz 2 tatli kasigi 12 gram Kara biber 1/2 tatli kasigi 1 gram Kirmizi biber 1/2 tatli kasigi 1 gram Nane 2 yemek kasigi 2 ![]() Su 2 su bardagi 400 gram Margarin 1 yemek kasigi 10 gram YAPILIŞI ![]() Sebzeleri yika ![]() ![]() ince ince kiy ![]() ![]() tatli kasigi tuz, baharat, nane, 1/4 su bardagi su ve yag ile iyice karistir ![]() Salgamlarin kabugunu soy, içlerini kenar kalinligi 3-4 milimetre kalacak sekilde oy ve hazirlanan içle doldur ![]() sekilde diz ![]() Kalan suyu ve tuzu koy ![]() yaklasik 50 dakika pisir ![]() |
![]() |
![]() |
|