![]() |
Etli Şalgam Dolması
MALZEMELER
Sogan 2 orta boy 150 gram Maydanoz 1/2 demet 30 gram Pirinç 1/3 su bardagi 60 gram Kiyma (orta yagli) 1 1/2 su bardagi 250 gram Salça 1 yemek kasigi 10 gram Tuz 2 tatli kasigi 12 gram Kara biber 1/2 tatli kasigi 1 gram Kirmizi biber 1/2 tatli kasigi 1 gram Nane 2 yemek kasigi 2.6 gram Su 2 su bardagi 400 gram Margarin 1 yemek kasigi 10 gram YAPILIŞI. Sebzeleri yika. Sogani soy, yika, ince ince dogra. Maydanozu yika, ayikla, ince ince kiy. Pirinci yika, süz. Sogan, maydanoz, pirinç, kiyma, salça, 1 tatli kasigi tuz, baharat, nane, 1/4 su bardagi su ve yag ile iyice karistir. Salgamlarin kabugunu soy, içlerini kenar kalinligi 3-4 milimetre kalacak sekilde oy ve hazirlanan içle doldur. Tencereye, açik kisimlari üste gelecek sekilde diz. Kalan suyu ve tuzu koy. Salgam ve pirinçler yumusayincaya degin, yaklasik 50 dakika pisir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.