ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Şalgam Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195543)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:04 AM

Etli Şalgam Dolması
 
MALZEMELER

Sogan 2 orta boy 150 gram

Maydanoz 1/2 demet 30 gram

Pirinç 1/3 su bardagi 60 gram

Kiyma (orta yagli) 1 1/2 su bardagi 250 gram

Salça 1 yemek kasigi 10 gram

Tuz 2 tatli kasigi 12 gram

Kara biber 1/2 tatli kasigi 1 gram

Kirmizi biber 1/2 tatli kasigi 1 gram

Nane 2 yemek kasigi 2.6 gram

Su 2 su bardagi 400 gram

Margarin 1 yemek kasigi 10 gram

YAPILIŞI.


Sebzeleri yika. Sogani soy, yika, ince ince dogra. Maydanozu yika, ayikla,

ince ince kiy. Pirinci yika, süz. Sogan, maydanoz, pirinç, kiyma, salça, 1

tatli kasigi tuz, baharat, nane, 1/4 su bardagi su ve yag ile iyice karistir.

Salgamlarin kabugunu soy, içlerini kenar kalinligi 3-4 milimetre kalacak

sekilde oy ve hazirlanan içle doldur. Tencereye, açik kisimlari üste gelecek

sekilde diz.

Kalan suyu ve tuzu koy. Salgam ve pirinçler yumusayincaya degin,

yaklasik 50 dakika pisir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.