Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolmasi, soganli, tavuk

Soganli Tavuk Dolmasi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soganli Tavuk Dolmasi



Malzeme:


1 orta boy tavuk

yarım kilo soğan

karabiber

kırmızı biber

tuz

kekik
Pilavı:

2 kaşık tereyağı

3 su bardağı pirinç

5 su bardağı su (tavuk suyu)

Yapılışı:


Tavuk ateş üstünde tütsülenir İçi iyice yıkandıktan sonra soğan piyaz şeklinde doğranır Tuz, kırmızı biber, karabiberle iyice ovulur Tavuğun içine doldurulur Ağız kısmı iyice dikilir 6 bardak suyun içinde haşlamaya bırakılır, iyice piştikten sonra tavuk suyun içinden çıkartılır

Pilavın pişirilmesi: Ayıklanmış pirinci sıcak suya yatırıp 15 dakika bekletilir Soğuk suda birkaç kere yıkadıktan sonra süzülür Tencerede tereyağ kızdırılıp pirinç ve tuz, suyu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir

Büyük bir servis tabağına pilav konarak üstüne soğanlı tavuk yerleştirilir, üstüne kekik ekilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.