ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Soganli Tavuk Dolmasi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195536)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:05 AM

Soganli Tavuk Dolmasi
 
Malzeme:


1 orta boy tavuk

yarım kilo soğan

karabiber

kırmızı biber

tuz

kekik
Pilavı:

2 kaşık tereyağı

3 su bardağı pirinç

5 su bardağı su (tavuk suyu)

Yapılışı:


Tavuk ateş üstünde tütsülenir. İçi iyice yıkandıktan sonra soğan piyaz şeklinde doğranır. Tuz, kırmızı biber, karabiberle iyice ovulur. Tavuğun içine doldurulur. Ağız kısmı iyice dikilir. 6 bardak suyun içinde haşlamaya bırakılır, iyice piştikten sonra tavuk suyun içinden çıkartılır.

Pilavın pişirilmesi: Ayıklanmış pirinci sıcak suya yatırıp 15 dakika bekletilir. Soğuk suda birkaç kere yıkadıktan sonra süzülür. Tencerede tereyağ kızdırılıp pirinç ve tuz, suyu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.

Büyük bir servis tabağına pilav konarak üstüne soğanlı tavuk yerleştirilir, üstüne kekik ekilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.