Yeşil Mercimekli Yaprak Sarma |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Mercimekli Yaprak SarmaYeşil Mercime Sarması - Yaprak Sarması - Yeşil Mercimekli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır - Sarma Tarifleri 250 gram taze asma yaprağı 1 su bardağı yeşil mercimek 2 adet orta boy soğan Yarım su bardağı zeytinyağı 200 gram kıyma 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi 5-6 dal taze reyhan Karabiber pulbiber tuz 2 su bardağı sıcak su Öncelikle ince kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun Kıyma, ceviz içi, ince kıyılmış taze reyhan, karabiber, pulbiber ve tuz ilave edip kavurmaya devam edin Son olarak bir gece öncesinden ıslatılmış yeşil mercimeği ilave edin 1-2 defa çevirdikten sonra ılıması için bir kenara alın Sıcak suda haşlanmış taze asma yaprağının içine 1 çorba kaşığı iç harçtan koyup parmak kalınhğındJHmn Taze asma yaprağı ve iç harç bitene kadar işleme devam edin Sarmaları bir tencereye dizip üzerine sıcak suyu ekleyin Kaynadıktan sonra kısık ateşte 1 saat pişirin |
|