Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, midye, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Midye Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Midye Dolması



Zeytinyağlı Midye Dolması Tarifi - Zeytinyağlı Midye Dolması Yapılışı - Zeytinyağlı Midye Dolması Malzemeleri




İç Malzemesi

2 su bardağı pirinç ( her midye için 1 tatlı kaşığı pirinç hesaplayınız İç malzemesini yine midye sayısına göre hesaplayın)

1 su bardağı zeytinyağ

4 orta boy soğan

1 çorba kaşığı çam fıstığı

2 çorba kaşığı kuş üzümü

Yarım demet maydanoz, dereotu

2 çay kaşığı kuru nane

2 çay kaşığı tuz

limon

1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, şeker


İç malzemesinin hazılanışı:


1- Soğan rendelenir, maydanoz, dereotu sapları ince doğranır Fıstıkla beraber zeytinyağı ile hafif pembe kavrulur


2- Ayıklanıp yıkanmış pirinç katılıp birkaç kere çevrilir


3- İki bardak sıcak su konup orta ateşte suyunu çekinceye

kadar pişirilir 10- 15 dakika kapak kapalı olarak buharı ile demlendirilir


4- İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, temizlenmiş üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, tuz, şeker, limon suyu konup karıştırılır


5- Hazırlanan sebzelere doldurulur veya sarılır Tencereye dizilip 2 bardak sıcak su konur Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağı gezdirilir


6- Soğuyuncaya kadar kapak aralık tutulur (kurumaması ve parlak olması için)


7- Tabağa dizilip, limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir


Midyelerin hazırlanışı:


1- 30- 35 tane büyük ve siyah midyeye bir avuç tuz atılıp 1- 2 saat bırakılır Sonra bıçakla kazınarak yıkanır


2- Midyelerin düz taraflarına bıçak sokularak kitap gibi ikiye açılır İçindeki tüyler kesilip iyice yıkanır


3- Hazırlanan zeytinyağlı dolma içi midyelere sıkıca doldurulup tekrar kapatılır


4- Tencereye yerleştirilip ölçülü suyu konur (2 su bardağı) Üzerine madeni bir tabak kapatılır Sonra da tencerenin kapağı örtülerek orta ateşte pişirilir


5- Suyunu tamamen çekince yarım bardak şarap ilave edilir Tencerenin kapağı tekrar kapatılıp 5- 10 dakika daha ateşte tutulur


6- Kapak aralanarak soğutulur Midyeler birer birer silinip parlak olması için zeytinyağı sürülür


7- Kıvırcık yaprakları ve limon dilimleri ile tabağa yerleştirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.