![]() |
Lahana Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lahana Sarması![]() Malzemeler• 2 su bardağı pirinç • Orta boy lahana • 1 bardak zeytinyağı • 1 kaşık salça • 7 soğan • 1 çorba kaşığı çam fıstığı • 1 çorba kaşığı kuş üzümü • 1 tatlı kaşığı şeker • 1/2 bardak su • Tuz, biber, yenibahar • 5 bardak su • 1 limon • Tuz Yapılışı1- İnce doğranmış soğan ile yağ sarartılır ![]() ![]() ![]() 2- Lahananın göbek kısmı oyularak çıkarılır ![]() ![]() ![]() ![]() 3- Dolmalar tencereye dizilir ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|