![]() |
Lahana Sarması
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler• 2 su bardağı pirinç • Orta boy lahana • 1 bardak zeytinyağı • 1 kaşık salça • 7 soğan • 1 çorba kaşığı çam fıstığı • 1 çorba kaşığı kuş üzümü • 1 tatlı kaşığı şeker • 1/2 bardak su • Tuz, biber, yenibahar • 5 bardak su • 1 limon • Tuz Yapılışı1- İnce doğranmış soğan ile yağ sarartılır. Pirinç koyup 5 dakika kavrulup, tuz, biber, su ilave edilerek pişirilir. Şeker, yenibahar, salça, çam fıstığı, kuş üzümü katılarak karıştırılır. 2- Lahananın göbek kısmı oyularak çıkarılır. 5 bardak su alan tencereye oturttuktan sonra haşlanır. El büyüklüğünde parçalara bölünüp sarılacak hale getirilir. Kalın kısımları tencerenin içine yerleştirilir, lahananın baş tarafına iç koyarak sarılır. 3- Dolmalar tencereye dizilir. Tencereye su ilave edilip pişirilir. İstenirse limon eklenir. Afiyet olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.