![]() |
Karalahana Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karalahana Sarmasısarma tarifleri - karalahan sarması nasıl pişirilir ![]() Karalahana sarması malzemeleri 1 kg karalahana 1 tatlı kaşığı tuz Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 ![]() 3 soğan 250 gr kıyma 1 yemek kaşığı kuru nane Karabiber Kırmızı pulbiber Kimyon Tuz 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı ince doğranmış maydanoz 1 çay bardağı zeytinyağı Üzeri için 1 su bardağı yoğurt 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça 15 gr tereyağı Karalahana sarması hazırlanışı Karalahanaları yıkayıp kaynayan tuzlu suya atın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() Süzerek soğumaya bırakın ![]() Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya karıştırın ![]() Pirinç, zeytinyağı, tuz, salça, maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırın ![]() Harçtan yaprakların içine doldurup sarın ![]() Tencerenin zeminine karalahana yaprakları serip, dolmaları tencereye dizin ![]() En üste zeytinyağı gezdirip üzerine uygun büyüklükte bir tabak kapatın ve dolmaların hizasına gelecek kadar sıcak su ekleyin ![]() Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ![]() Yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Tereyağını eritip salçayı 3 dakika kavurun ![]() Dolmaları tabağa alın ![]() ve salçalı sos gezdirdikten sonra sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|