![]() |
Karalahana Sarması
sarma tarifleri - karalahan sarması nasıl pişirilir
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Karalahana sarması malzemeleri 1 kg karalahana 1 tatlı kaşığı tuz Yarım çay bardağı zeytinyağı 1.5 su bardağı pirinç 3 soğan 250 gr kıyma 1 yemek kaşığı kuru nane Karabiber Kırmızı pulbiber Kimyon Tuz 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı ince doğranmış maydanoz 1 çay bardağı zeytinyağı Üzeri için 1 su bardağı yoğurt 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça 15 gr tereyağı Karalahana sarması hazırlanışı Karalahanaları yıkayıp kaynayan tuzlu suya atın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzerek soğumaya bırakın. Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya karıştırın. Pirinç, zeytinyağı, tuz, salça, maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırın. Harçtan yaprakların içine doldurup sarın. Tencerenin zeminine karalahana yaprakları serip, dolmaları tencereye dizin. En üste zeytinyağı gezdirip üzerine uygun büyüklükte bir tabak kapatın ve dolmaların hizasına gelecek kadar sıcak su ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Tereyağını eritip salçayı 3 dakika kavurun. Dolmaları tabağa alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos gezdirdikten sonra sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.