Terbiyeli Marul Dolması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Marul DolmasıTerbiyeli Marul Dolması tarifi - Terbiyeli Marul Dolması yapilisi Malzemesi: 200 gr kıyma 30 adet marul yaprağı 1 demet dereotu 2 adet kuru soğan 1 çay bardağı pirinç 1 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı karabiber 1 adet limonun suyu 1 adet yumurtanın sarısı Tuz Tarifi: • Marul yapraklarını kaynayan suya batırıp çıkarın • Sert kısımlarını kesin • Yapraklar avuç içi büyüklüğünde olsun • Soğanları tavla zarı formunda doğrayın, karabiber ve tuzla yumuşatın • İçine kıyma, yıkanmış pirinç, kıyılmış dereotunu karıştırıp, margarini de ilave ederek içi hazırlayın • Marul yapraklarının parlak kısmı tezgaha gelecek şekilde koyun • Dolma içinden koyup, kenarları içe kıvırıp, dolma sarar gibi sarın • Tencereye dizip, 2 bardak sıcak su ilave edin • Üzerine ağırlık yapması için tabak kapatın • 20 dakika pişirin • Limon suyuyla yumurtayı çırpın • Dolmaların üzerine döküp tekrar 15 dakika kaynatıp servis yapın |
|