![]() |
Terbiyeli Marul Dolması
Terbiyeli Marul Dolması tarifi - Terbiyeli Marul Dolması yapilisi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemesi: 200 gr. kıyma 30 adet marul yaprağı 1 demet dereotu 2 adet kuru soğan 1 çay bardağı pirinç 1 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı karabiber 1 adet limonun suyu 1 adet yumurtanın sarısı Tuz Tarifi: • Marul yapraklarını kaynayan suya batırıp çıkarın. • Sert kısımlarını kesin. • Yapraklar avuç içi büyüklüğünde olsun. • Soğanları tavla zarı formunda doğrayın, karabiber ve tuzla yumuşatın. • İçine kıyma, yıkanmış pirinç, kıyılmış dereotunu karıştırıp, margarini de ilave ederek içi hazırlayın. • Marul yapraklarının parlak kısmı tezgaha gelecek şekilde koyun. • Dolma içinden koyup, kenarları içe kıvırıp, dolma sarar gibi sarın. • Tencereye dizip, 2 bardak sıcak su ilave edin. • Üzerine ağırlık yapması için tabak kapatın. • 20 dakika pişirin. • Limon suyuyla yumurtayı çırpın. • Dolmaların üzerine döküp tekrar 15 dakika kaynatıp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.