ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Terbiyeli Marul Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195273)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:49 AM

Terbiyeli Marul Dolması
 
Terbiyeli Marul Dolması tarifi - Terbiyeli Marul Dolması yapilisi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemesi:

200 gr. kıyma 30 adet marul yaprağı 1 demet dereotu 2 adet kuru soğan 1 çay bardağı pirinç 1 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı karabiber 1 adet limonun suyu 1 adet yumurtanın sarısı Tuz

Tarifi:

• Marul yapraklarını kaynayan suya batırıp çıkarın.

• Sert kısımlarını kesin.

• Yapraklar avuç içi büyüklüğünde olsun.

• Soğanları tavla zarı formunda doğrayın, karabiber ve tuzla yumuşatın.

• İçine kıyma, yıkanmış pirinç, kıyılmış dereotunu karıştırıp, margarini de ilave ederek içi hazırlayın.

• Marul yapraklarının parlak kısmı tezgaha gelecek şekilde koyun.

• Dolma içinden koyup, kenarları içe kıvırıp, dolma sarar gibi sarın.

• Tencereye dizip, 2 bardak sıcak su ilave edin.

• Üzerine ağırlık yapması için tabak kapatın.

• 20 dakika pişirin.

• Limon suyuyla yumurtayı çırpın.

• Dolmaların üzerine döküp tekrar 15 dakika kaynatıp servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.