Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adana, dolması, kuru, patlıcan, usulü

Adana Usulü Kuru Patlıcan Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adana Usulü Kuru Patlıcan Dolması






ADANA USULÜ KURU PATLICAN DOLMASI




Malzemeler




20 Adet kuru patlıcan 1 Su bardağı pirinç 200 gr kıyma 1 Su bardağı haşlanmış nohut 3 Domates 1 Çay bardağı sıvı yağ 1 Yemek kaşığı domates salçası veya biber salçası 4 Yemek kaşığı nar ekşisi 1 Çay kaşığı karabiber, kırmızı pul biber 1 Tatlı kaşığı kuru Nane 2 Su bardağı su 1 Baş sarımsak


Yapılışı


Kuru patlıcanları yıkayın ve ılık suda en az 1 saat bekletin Suyunu süzüp tekrar yıkayın ve bir tencerede patlıcanları 10,15 dakika daha haşlayın Haşlanan patlıcanların suyunu süzüp çıkarın Bir kaba kıyma, pirinç, kabukları soyulup küçük doğranmış domatesleri, salçayı nar ekşisini , sıvı yağı kıyılmış sarımsağı, baharatını tuzunu ve nohutunu ilave edip hepsini birlikte harmanlayın Hazırladığını içle dolmaları doldurun ve üst kısımları yukarıya gelecek şekilde tencereye dizin Üzerine 2 su bardağı suyunu ekleyin ve dilerseniz bir porselen kapak kapatıp pişirin Ben çok kısık ateşte porselen kapak kapatmadan pişirdim Böylelikle şekillerini muhafaza etmiş oldular Afiyet olsun…






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.