ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Adana Usulü Kuru Patlıcan Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195268)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:50 AM

Adana Usulü Kuru Patlıcan Dolması
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


ADANA USULÜ KURU PATLICAN DOLMASI




Malzemeler




20 Adet kuru patlıcan 1 Su bardağı pirinç 200 gr kıyma 1 Su bardağı haşlanmış nohut 3 Domates 1 Çay bardağı sıvı yağ 1 Yemek kaşığı domates salçası veya biber salçası 4 Yemek kaşığı nar ekşisi 1 Çay kaşığı karabiber, kırmızı pul biber 1 Tatlı kaşığı kuru Nane 2 Su bardağı su 1 Baş sarımsak


Yapılışı


Kuru patlıcanları yıkayın ve ılık suda en az 1 saat bekletin. Suyunu süzüp tekrar yıkayın ve bir tencerede patlıcanları 10,15 dakika daha haşlayın. Haşlanan patlıcanların suyunu süzüp çıkarın. Bir kaba kıyma, pirinç, kabukları soyulup küçük doğranmış domatesleri, salçayı nar ekşisini , sıvı yağı kıyılmış sarımsağı, baharatını tuzunu ve nohutunu ilave edip hepsini birlikte harmanlayın. Hazırladığını içle dolmaları doldurun ve üst kısımları yukarıya gelecek şekilde tencereye dizin. Üzerine 2 su bardağı suyunu ekleyin ve dilerseniz bir porselen kapak kapatıp pişirin. Ben çok kısık ateşte porselen kapak kapatmadan pişirdim. Böylelikle şekillerini muhafaza etmiş oldular. Afiyet olsun…







Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.